perjantai 18. maaliskuuta 2016

Nessukkaat eiku tossukkaat

Tossukkaat

Tarkeniskohan näillä? Mitäpä lottootta?

Taannoin törmäilin moneenki otteeseen Nessukkaijen kuviin ja katoin, että pitänee nuoki kokeilla. Ohje löytyy Facebookin Voihan villasukka! ryhmästä tiedostoista Helle-Mari Laidin laatimana. Myös Lumioosilta löytyy ohjetta.

Ohje on ollu tallessa tovin van lanka on ollu mietinnässä ja kun halusin niihin varret. Kaiken pähkäilyn päätti eräs neuloosiin sairastunut kohtalotoveri jota himokutojaksikkin olen aijemmin haukkunu. Hänen avustuksella sain lankamietiskelyni päätökseen ja tossut työn alle. Näin on ennenki toimittu kun minä en mitää osaa päättää. Häneltä tipahtaa takuu varmasti ratkasu sen enempiä pohtimatta joutavia. 

Kuin tilauksesta Arkimamma oli sutkauttanut varrellisen version ja näinpä ratkesi sekin ongelma.


Kahtelinpa siis mallia Arkimamman varrellisista nessukkaista
Väänsin tossuni kaksinkertasesta 7-veikasta nelosen puikoilla. Ehkäpä ois kannattanu ottaa vähän isommat puikot. Tuli kyllä niin timakkaa peltiä nyt kun ei sitte osannu löysempääkää kuttoo. 
Tytär kyseli "Miksi sinä äiti teet kenkiä?" kun ensimmäinen oli jo nessukasvaiheessa.

Tein muutaman sentin myös vartta veikalla jotta pysyvät paremmin jalassa ja vaihoin sitte tommoseen höttölankaan jota on jääny tähteeksi raglanhihaisesta puserosta.  Saattopa mennä tossut överiksi. 
Van ne luottaa.Lanka 7- Veljestä Nostalgia ja BBB Neon-Electra
Puikot 4mm ja varressa 5mm


8 kommenttia:

 1. Hauskat. Tällaisethan täytyy joskus laittaa puikoille. :) Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja ole hyvä! :) Helpotkin nämä on joutusat tehä.

   Poista
 2. Tykkään! Mulla on myös ohje jemmattuna, kun joskus ehtis aloittaa. Tää varrellinen versio on oikeastaan vielä kivempi. Vaan kuinka sitä osaa nuin isoilla puikoilla kutoakaan?
  Kengät... Kyllä meinasi hymyilyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mulla olla nyt aika paksua tavaraa. Ohjeessa tais olla ohkasemmat puikot, semmoset normaalit :D Joutuu ehkä kokkeilemaan. Nämä oli kyllä hauskan tuntoset kun paljaisiin jalkoihin vejin. Pohjan timakka joustinneule tuntu hauskalle.

   Poista
 3. Onpa kätevä malli! Kauniitkin vielä ovat.

  VastaaPoista