perjantai 6. marraskuuta 2015

Vartti ja valamista -huivi

Noh, piti kait se sitte tämähi kokkeilla. Nimittäin käsineulonta. Tällä kertaa en kyenny kaupassa ohi kävelemään siitä kohti missä on niitä paksuja lankoja ihan tätä tarkotusta varten. Nappasin mukkaan sitten yhen kerän ja heti ku kottiin koppeusin ni kokeilemaan.
Siinä mielessä narraa tuo otsikko taas, että menihän siinä nyt kauemmin ku vartti. Eka kokeilu meni purkuun. Tuli pitkä ja laiha, vähän niinku mun mies. Halusin lyhemmän ja leviämmän, vähän niinku minä. Jotenka illalla koittamaan uuelleen.
Toka koittamalla huivi synty jo siinä vartissa kun oli pohjalla tuo harjottelukierros. Päiden yhistys sitte vei vähäsen aikaa jotenka huivi valmistu ehkä 20-25 minuutissa lopunperin.

Noin, semmonen siitä tuli. Kerranki sain jonku työn ihan valmiiksikki asti iliman, että tarvi hautoa sitä sohvan nurkassa. 
Tässä oikein iloisena lähdössä hakemaan lapsia kerhosta. Uus hieno tuubihuivi naaman eessä, kalsaripipå päässä. Oikein kivasti taskutietokoneella (jota jotku käyttää puhelimena) näppäsin selhvien.


Juu elikkäs mulla oli lankoina Red Heart Grande ja Novitan Crystal. Silmukoita loin 13 ja tein koko Grande kerän loppuun. Eli pituutta ei huiville tullu kovin paljoa. Ei yllä kaksinkerron kieputeltavaksi. Mallia kattoin YouTubesta löytyneeltä videolta.


4 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta!:) Ite oon kans pariin otteeseen silmäilly noita paksuja lankoja kaupassa, mutta on sit vaan jääny hypistelyks, kun ei oo tullu mieleen mut niist vois tehdä.. Mut tota tekniikkaa vois kokeillakin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös! Aika monta kertaa minäki onnistuin jättämään siihen hypistelyyn ne langat. Aattelin, että tulis tylsä enkä minäkään muuta käyttöä päähäni saanu, mutta hyvähän tuosta nyt sitten kuitenki tuli (vaikka ite leuhotanki).

   Poista
 2. Tosi kivannäköinen. Tampereen kädentaitomessuilla kävin ihastelemassa tätä käsityön muotoa... Tarttis varmaan itsekin kokeilla. On tuo sen verran kivan näköinen huivisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja tällä konstilla saa tosi nopsaan valimistakin!

   Poista