tiistai 31. maaliskuuta 2015

Ompeluhommia

Minä se en palijo ompelukonetta käyttele van kyllä mulla semmonen on. Hieno onki. Siis ulkokuoreltansa ainaskin. Muutoinhan se on aika perus vekotin.

Mulla oli semmonen nuorena tyttönä ostettu Singeri van jostain syystä en tullu sen kans toimeen alakuunkaan. Aina meillä oli jottai kärhämää sen kans ja niinpä me asuttiinki hyvin pitkälti asumuserossa sen koneen kans. Sillä oli turvapaikka mun siskon luona.
Nooh, sitte yhtenä päivänä läsötin vaihteeksi netissä käsi poskella kun törmäsin tuohon juhlamalli Singeriin. Ooooh! Toi on niin mun! Äkkiä lupa-anomusta rustaamaan miehelle joka sattu olemaan sopivasti mökkeilemässä. Pitäähän joka vaimolla nyt ompelukone olla (joka toimii)! No eipä se mies siihen vastaan jurputtanu jotenka tilaus vetämään. Vanhan koneen omistusoikeus siirtyi kokonaan systerille.

Kyllä mää istuin päivittelemässä tilauksen seurantaa aika tiiviisti pari päivää. Onneksi toimitus oli nopeaa ja nuori mies kiikutti koneen parissa päivässä kotiovelle (jonka raossa jo ehdin hetken roikkuakkin oottamassa). Tarkkaa muistikuvaa toimitusajasta ei oikeasti ole van uskoisin tuon pari arkipäivää olevan aika lähellä koska ei muistijälkiä kauheista odottamisesta seuranneista traumoista ole.
No niin. Elikkä mulla on siis ainaski komia kone. Jos ei muuta ni koristeena.
 
Paljon en tuota ole käytellyt, mutta joskus aina jotain kuitenkin. Ei se turhaan ole ostettu.
 
Nyt sitten minulle esitettiin toivomusta jonkinlaisesta vyölaukusta johon voi matkustellessa survoa vaikkas passin yms.  Sen voisi laittaa vaikka vaatteiden alle.
 

Enste mä aattelin, että no ompelen. Sitte alko se ompelu pelottaa kun en sitä osaa ja aattelin virkata. No ei siitä mitää tullu. Kokeilin usiammanki kerran eri tyylillä van enhän mää sitäkää lajia osannu jotenka palasin uuelleen tuohon ompeluhommaan.
Älytön pähkäily yhen yksinkertasen pussin kans. Kokeneet ompelijat varmaan ois nauranu kippurassa jos oisivat nähneet sen mun suunnittelun ja pähkäilyn...

Nooh, kuitenki sain kaavat raapustettua ja materiaalit löyty omista jemmoista kun hetken tonki.
 

Kangas on joku hukkapala jostain. Vetoketju vähän käytetyistä housuista. Vuorikangas tyttären pieneks käyneestä puserosta ja vyö... Emmä muista mihin se kuuluu ni sitä ei varmaan tartte. Käyttämätön se ainakin oli. Klipsukin löyty vanhoista kurahousuista.


Kyllä siihen passi mahtuu ja vähän muutakin. Onhan se vähän semmonen kötöstys, mutta silti olen kyllä ittestäni ylypee ko suht hienosti onnistuin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti