torstai 26. maaliskuuta 2015

Aktiiviset avaruussukat

Raitasukkaa pukkaa. Tai pukkasi aikoja sitten van nyt vasta päättelin. Se hankalin osuus vissiin vaikka pääteltäviä lankoja oli oikeestaan vaan yks sukassaan. Ruukaan päätellä pätkät neuleeseen työn edetessä. Laiskan keino...


Meijän kylän lankakaupassa oli tarjouksessa tätä Regian "avaruuslankaa" ni määhä sitte aattelin testata kun joku sitä on kehassu joskus jossai. Mukavahan tuota oli kuttoo ainaki.
Sitte mää testailin myös uusia hiilikuitusia puikkoja. Karbonz nimeltään. Neki ostin testiin.
En minä nyt kauheesti lähtis hehkuttamaan niijen ylellisyyttä enkä tunne pakottavaa tarvetta saaha niitä lisää. Mieli kyllä noiden suhteen heitteli päivittäin. Välillä ne oli hirmu upeet ja välillä ei sitte yhtää hohdokkaat. Kärkien liitoskohassa on semmonen minipykälä joka ei kyllä oikeesti haittaa kutomista van kumminki se ärsytti. Toistaseksi heiluttelen nuita mun koivuhalakoja. Voi se tietenni olla, että joskus kun on semmonen oikein varakas olo ni ostan sitte toisetki hiilikuidut.


Nii että melekeen perustöppöstä pukkaili siis. Paitsi että kavennukset keikahti pohjaan.
Mullon tuolla edelleen kesken ne kirjoneulesukat ja niissä tullee pohjaan kavennukset. Aattelinpa sitte kokkeilla sammaa näihinki.Onhan se silleesti kivan näköstä, että raidat pysyy sivuilla siistinä eikä kyllä jalassakaa hoksaa, että missä ne kavennukset nyt sitte on ennen ku kahtoo. Niin jotta mikä jottei näinki vois tehä.

Kavennus tehdään siis niin, että eka puikon alussa 1o sitten 2o yhteen. Sutkutellaan kierros lähes loppuun kunnes viimosen puikon lopussa on jäljellä 3 silmukkaa. Tehdään ylivetokavennus (taikka vaikka takareunoista yhteen taikka vaikkapa nostetaan silmukat yksi kerrallaan oikealle puikolle kääntäen ne samalla ja sitten palautetaan ne käännettyinä vasemmalle ja neulotaan takareunoista yhteen) ja sitte viimeinen silmukka oikein.
Kavennukset tekastaan joka toinen kiekka kunnes jäljellä on sopivasti silmukoita.
Näissäkin on käytettynä samaa jippoa kuin pojanki raitasukissa tuon värinvaihon kans.


Lanka Regia Active
Puikot 2,5mm
Malli oman nupin tuotosta

Näillä mennään!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintonen tapa tehdä kiilakavennukset. Tuotahan on melkein pakko kokeilla jossain vaiheessa. Nyt on ukolle menossa sukat, joten niihin en uskalla tuota kokeilla, mutta seuraaviin kun itselle teen. Noi on tosi kivan näköset sukat. Mä ainakin tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, mä tykkään kans ihan vaan perusraitatöppösistä :) Ja ovat vielä semmonen kiva aivoton työ tehä aina välillä.

      Poista