keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Palmikoita ja pitsiä

Aika tarkalleen 2 vuotta sitten uskalsin kokeilla palmikkoa sukkiin. Yllätyin mahottomasti kun hoksasin sen olevankin ihan helppoa. Näitä siis lisää!
Malli löytyy Novitan sukkalehdestä, malli b ja lankana 7-veljestä. Puikot olivat 4  halot. Sen verran muunsin ohjetta, että tein ristiin vahvistetun kantapään.


Tästä löytyy samat sukat luonnonvalkoisena. Toisiin sukkiin on ohjetta vilkuiltu Hääräämöstä.


Näihin "vöhöreisiin villeihin" jälleen ohjetta löytyy Novitan sukkalehdestä, malli d. 
Nämä sukat ovat päätyneet jo roskikseen. En enää Villestä taida sukkia tehdä sillä pohja kului puhki alta aikayksikön. Yhtälailla on näilläkin sukilla supsutettu samoissa oloissa kuin muillakin sukilla, ehkä jopa vähemmän käytetytkin saattoivat olla. Olihan lanka kyllä ihanaisen pehmoista lutteroa, mutta ei ennää mun sukkiin tätä.

Myös nämä valitettavasti olin ehtinyt Villestä puikotella. Raskinkohan nyt pitää näitä? 
Ohjetta minulla näille ei ole. Mallikuvio on napattu jostain päin internetin ihmeellistä maailmaa jota olen sitten soveltanut kykyjeni mukaan. Kunpa vain muistaisin mistä. Saattoipa olla jostakin piposta, en muista. Näköjään olen myös sen paperilappusen, jolta malliruudukko löytyy, arkistoinut huolella itseltänikin piiloon kun sitäkään en löydä.

No sitten nämä raidallisesta 7-veikasta Olga-sukkien ohjetta himppusen muunnellen. Nilkkaresorin tein vain takapuolelle ja kuvio kulkee koko matkan etupuolella. Muistaakseni myös silmukoita oli vähemmän kuin ohjeessa.

Nämä matkasivat pukin kontiin pari vuotta sitten. Miesten sukat ruskeaa ja raita 7-veikkaa. Varressa alussa 1o, 1n joustinta pienen matkaa yksivärisellä langalla ja sitten langan vaihto raidalliseen ja 3o, 1n joustinneuletta vartta niin pitkästi kuin huvittaa. Myös lapaosan päällä jatkuu 3o, 1n.
Naisten töppöset on Novitan mallistoa. Pitsisukat Talvi 2010 lehdestä. Ja lankana jälleen 7-veljestä.

Kertut
Lankana 7-veljestä ja ohje löytyy Ullasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti