sunnuntai 20. elokuuta 2017

Ommeltuja laukkuja, kasseja, pussukoita, kässäveskoja

Nyt läsähtää läjä monen moisia laukkuja ja pussukoita. Minoon ommellu.Heinäkuun alussa kaivelin ompelukoneen esille ja levittelin kirpparilöytöjä näkösälle jos niistä jotain laukkua vaikka kokeilis värkätä. Sain aikaseksi tämmösen "OE-laukun". Facebookin Ompeluelämää ryhmän tiedostoista sen kaavan ja ohjeen joskus vuosia sitten olen tulostellu, mutta nyt vasta toteutin.
Kässäpussi siitä nyt sitte tuli. Tällä hetkellä sisältää ikuisuusprojektin elikkäs villatakin. Veikkaan, ettei se valmistu tänä eikä enskää vuonna. Eipä siinä, joutusi kyllä isompaan kassiin senkin vaihtamaan jos se sattuis edistymään.
Tuli muuten tuosta laukusta pienempi ku mitä kaava ja ohje käski. Mulla ei tuo kangaspala ollu tarpeeksi iso siihen kassiin niin pienensin sitten vähän. Pyllylleenhän se oli mennä eikä suuaukkoa kovin isoa jälelle jääny. Täytyy joskus tehä uus, oikeilla mitoilla.
No koira peeveli se jälleen kerran teki tuhojaan. Eistoo rääpyö sontimassa käyä kun jo on työ purettu ja lankakerä sotkettu lattielle. Kiitos riittää jo. Eilen kaivelin taas ne kirppiskankaat esiin ja huristelin laukun. Ehkä nyt kerkiän käyä vessassa ennen kun on kassi ehitty purkaa. Voipihan se olla, että tuosta kassista katoaa nuo nauhat kun ovat nahkaa. Semmosta köyttä sattu käsiin ekana joten pistin sitä uhallaki.
Siellä näpöttää nyt kassin pohjalla sotkunen lankakerä ja tyttärelle sukan tekele viittä vaille valamiina.
Tälle kassille löytyy ohje Pink Penguinin sivuilta.

Tänään kävin kaivelemassa vaatehuoneesta tuliterän pussilakanan. Se on vuosia hyllyssä tököttäny pakkauksessaan joten ei sitä sitte vissiin tarvi. Niinpä näytin sille leikkuuvekotinta. Siitä oliki heleppo leikata osat kun sai samalla kertaa kaikki sen kummempia miettimättä. Pussilakanassa oli toinen puoli erivärinen joten se käypi vallan mainioisti vuorikankaaksi.
Pussukka oli nopea ja helppo hurauttaa. Jopa mulle.


Tämän kässäpussin ohje löytyy Tilkkureppu blogista.

Sitten huitasin vielä muovipussikassin samasta pussilakanasta. Heinäkuun alussa ompelin tuon toisen ja olen jo sitä sen verran muistanu kaupassa käyttää, että se on oikein hyvä. Ongelmana on nyt vaan, ettei ne kauppakassit koskaan siellä kaupassa ole mukana. Sitä kun ei niitä älyä aamulla töihin lähtiissä mukkaan ottaa ja kaupan kautta kotiin hurauttaa niin nepä on sitten aina kotona. 
Nämä kauppakassit on tehty muovipussin kaavalla. Ohjekki tälle on PamPaun blogissa.
No sitten, lopuksi viimenen työ. Tätä en ite tehny vaan eskarilaiseni.
Meinasin pökrätä kateudesta kun onhan tämä vaan ihana!
Rimpessa sai synttärilahjaksi siis mummulta kankaita joihin minen uskaltanu koskea vaikka mieli ois tehny. Iltapäivällä rimpessa tuli kyselemään, että voisko hän nyt kaivaa ne kankaat esille ja minähän lupasin kun konekki on sopivasti valmiudessa. 
Sen verran autoin, että leikkasin kankaat ja silittelin. Kohdistelin osia paikoilleen. Tyttö hoiti kaiken ompelemisen ite. Eka kertaa oikealla ompelukoneella. Ai että, on tainnu likka periä mummulta ompelijan lahjat.
Kassista tuli niiiiin hieno!! Mun nyssäkät näyttää tämän rinnalla tosi surkeilta ja apeilta.
Idea napattiin tytön lahjapaketissa olleesta Intona ompeluun -kirjasta. Kankaat valitsi tyttö tietenkin ite ja kahvat halusi laittaa toisen toisinpäin.

6 kommenttia:

 1. Oletpa paljon ommellukin ja niin kivoja ja käteviä kasseja. Rimpessan kassi on oikein suloinen ja ihana! Kiva, kun olet vieraillut blogissani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Ja kiitos itsellesi pussukan ohjeesta :)

   Poista
 2. Taitava rinsessa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Kätevä emäntä siitä on kasvamassa kaikin puolin ja näppärä käsistään. Kyllä on mamma ylpeä :)

   Poista
 3. Kivoja kasseja ja pusseja olet surautellut! :)

  VastaaPoista