perjantai 28. elokuuta 2015

Makkeat polovisukat

Täällästä ollaan yhäkki ja puikothi on heilunu normaaliin tapaan. Viime aikona on vaan tullu tehtyä muutamatki parit tennareita enkä oo joka tossua viihtiny erikseen esitellä ni oonpa ollu sitte hilijaa täällä blogin puolella
No van tuli tennareiden väliin pyyntö, josko tekisin pitkät sukat ku syksyhän se tullee. Sain ite päättää värit ja mallin. Tuli tämmöset...Rupesin suoltamaan sukkaa ja hetken matkaa tehtyäni rupesi kuola valumaan suupielestä. Mielessä pyöri vaan suklaasuklaasuklaa...
Maitosuklaata, valkosuklaata, suklaarouhetta... Myöhemmin herahteli amerikan pastillit ja lontoo rae mieleen. Sukkasethan on namuset.
Hitusen hikoilutti välillä kun ei meinannu millää keksiä mitä väriä ja kuviota seuraavaksi laittais. Nuppi suti huolella tyhjää muutaman huonosti nukutun yön jäliltä. Kovasti kyyläilin kyllä Tättähäärän ihania sukkia ja apinoisin röyhkeästi sieltä kuvioita sukkiin. Nythän Tättähäärällä on myös blogi pystytettynä: Knitting Therapy by Tättähäärä Sinne vaan ihastelemaan sukkataidetta.


Hirveän tohkeissaan olin ku sukat "valmiiksi" sain, että unohin tyystin tehä nuo narut varsiin ennen kuvaamista. :D Kun sitte hoksasin puutteen (onneksi ennen sukkien luovutusta) virkkailin nopsaan semmosen nyppysen narun. Ihan hyvinhän nuo luottas ilimanki narua.

Taisipa olla eka kerta ikinä kun tein kaksilla puikoilla sukkasia yhtä aikaa. Hitokseen oli kyllä fiksu veto, miksi en oo saattanu ennen tehä niin? Eipä pakotellu tokasukansyndrooma kun töppöset valamistu aikalailla samaa tahtia eikä tarvinu isommin muistella tekemisiään. 

Lankana oli 7-veikka ja puikot 3,5mm. Sukkiin on tehty Pöllerösukkien ohjeen mukaan joustin ja kavennukset.

6 kommenttia:

 1. Minne ihmeeseen mun kommentti oikein katosi...? En kässää, pari hävisi jonnekin taivaan tuuliin.

  Vaan sitä olin sanomassa, että kyllä onkin varsin makoisat sukat! Kyllä noilla kelpaa vastaanottaa syksyä. Olispa itelläkin ihanat tuollaiset ite väkerretyt pitkävartiset sukat. Mistähän sitä sais puhtia tikutella puol metriä vartta... Any ideas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä niin vaan tulla ja kommentoija :D Mitä lie sekoillu taas. Itellekki sattunu toisinaan van kiva kun jaksoit sinnikkäästi takuta kommenttia uudelleen :)
   Jaa... minä varmasti paraski neuvomaan kun minäki tahon tommoset va kuinka ne sais tehtyä?? :D
   Totta puhuen nuohan valmistuu nopsaan kun valihtoo vaan paksun langan ;) Ja sitte hirveän hyvä vinkki: tee ne yhtä aikaa eläkä mieti valamista mallia. Ihan jännittää ihteähi tehessä, että mitähän väriä ja kuviota seuraavaksi tullee. Nämä tuli aika kivuttomasti nuilla keinon. Vähän niin ku huomaamatta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Taisin kyllä ihastua vähän itekki näihin :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti! :) Näistä tuli kyllä minun makuset sukat vaikkei itelle nyt tulleetkaan. Saiskohan joskus tehtyä omiinki kinttuihin...

   Poista