lauantai 27. joulukuuta 2014

Lapasia koirankarvalla ja ilman

Jouluksi sujahti pakettiin paksut tumput. Tai oikeastaan tuplatumput. Tekasin nimittäin tumppusille aluslapaset joita voinee käytellä toki erikseenkin.


Mun mammani sai koirankarvalankaa ja hää anto vyyhdin kerran mulle ja pyysi tekemään siitä jotain. Ja äiskähän nämä sai jouluna sitten paketista kuoria. 
 Koirankarvat langaksi on taikonut Maarit ja hänen sivunsa löytyypi täältä


Koirankarvalankaa oli semmonen 60g:n vyyhti ja epäilytti sen riittävyys lapasiin jotenka mennä lepatin kauppaan. Eka aattelin tehä Huopasesta lovikat van eihän siellä kaupassa ollu pätkääkään kyseistä lankaa jotenka siinä lankakeriä tollottaissa tulvahti uus suunnitelma koteloon. 
Tokihan sitäkin suunnitelmaa on muokattu matkan varrella moneen otteeseen syystä ja toisestakin van perusidea kuitenki säilyi. Elikkä kahet lapaset päällekkäin.


Niin, sieltä kaupasta lähti sitten kolme kerää Novitan Joki-lankaa.  Yks kerä punasta ja pari kerää sitten tuota "kirjavaa". Nuista sai sitte justiisa eikä melekeen parit lapaset höystettynä koirankarvoilla.
Kaikkien äheikäku -yritysten  jälkeen päädyin tuommoseen ohjeiden sekametelisoppaan. 
Kirjoneule on napattu Novitan Sukkalehestä pikku muunnoksin. Malli... no alotin lovikoitten ohjeella van jatkoin peruslapasilla elikkäs tein kiilapeukun. Aluslapaset on ihan peruslapaset. Puikkojen koko oli 4mm.

Kun vielä harjasin lapaset lopuksi sisäpuolelta ni voi jeeveli ko tuli pehmoset tumppuset ja toivottavasti lämpösetki.3 kommenttia:

 1. Oi, miten ihanat tumppuset/lapaset oletkaan taikonut. Kyllä varmasti ovat lämpöset, kun on kahdet päällekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Eilen kuulin palautetta tumpuista, että lämpöset ovat.

   Poista
 2. Koirankarvalankaa kuulostaa ihanalle. Äitini kertoi, että ennen olivat laittaneet oman koiran karvaa villalangan joukkoon ja lämpimiä sukkia neuloneet. Kauniita lapasia. ~Katja

  VastaaPoista