keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukortit valmistui

Sehän on taas se aika vuodesta, että pitäis ne joulukortit postipoitsun kanneltavaksi kiikutella. Tänäkin vuonna olen hyvinkin tyytyväinen kun sain homman tehtyä ajoissa. Yleensähän tämä jää siihen viimeiseen päivään, mutta nyt lopultakin näytän oppineen ja viime vuoden tavoin tein kortit ajoissa.


Tämän vuoden "taktiikka" oli välttää uusien materiaalien ostoa ja pärjäillä kätköillä. Noh, enhän minä tietenkään ihan siinä onnistunu ja esimerkiksi pohjat on uusia. Saattopa yhen lehen mukana olla houkuttimena papereita, leimasimia ja kohokuviointitaskukin. Niitä piti sitten käyttää kans vähän.

Tällä kertaa en tehny liukuhihnatyönä kaikista samanlaisia vaan nämä on tehty kortti kerrallaan vaikkakin lumiukko heiluttelee risukättään melkein joka kortissa.

Hommasin Promarker tusseja vihdoin ja viimein tässäpä niitä nyt sitte vähän opettelin käyttämään kun yritin lumiukkoja väritellä. Näiden tussien käyttö vaatii edelleen opettelua :D 
Ukot suunnittelin ja piirtelin ite lyiskärillä paprulle ja sitten tietsikalla piirtopöydän avulla tulostettavaan muotoon.
Sitten värittelyt ja ukkelit kortteihin...

 Ei näistä ihan niin hienoja tullu ku mitä kuvittelin. Pikku assareiden kans oli myös melkoinen keplottelu, kun käsiä oli kaverina välillä turhankin innokkaasti. Nooh, aikansa kutakin. Ehkä ensi vuonna ainakin toisella assarilla sattuu liimat oikeaan paikkaan eikä toisellakaan enää tee mieli testata oisko se hyvää huulirasvaa ja homman saisi toimimaan porukalla paremmin.


 Tämä kortti oli vähän erikoisempi kun korttiin hyppäsi pari tenavan kuvaakin mukaan. Tämä kortti matkaa mummulaan ja mukaan siis samalla tuoreet kuvat vanhemmista mukuloista. Mummu voipi siitä halutessaan leikata kuvapuoliskon irti ja laitella hyllyyn. Kehykset ovat valmiina :)


Korttien sisäpuolelle lätkäsin vielä leimasimella kuusen kuvan. Joihinkin laitoin kimalleliimaa ja osassa on kultaista kohokuvapulveria joka lämmitettäessä sulaa ja jää koholle. Minä käytin pulverin sulatteluun leivänpaahdinta kun se nyt on tuossa aina valmiina esillä toisin kuin silitysrauta. Kuumailmapuhallinta minulla ei ole. Sillä kai tuo pitäisi "virallisten" oppien mukaan sulatella. Toissa vuonna käytin silitysrautaa kun tein kortit sarjana ja leimasin ja sulattelin kaikki samalla kertaa.

Mutta näin tänä vuonna. Viime vuoden kortit löytyy täältä
Nyt vain kirjoittelemaan terkut kortteihin ja sitten saan survoa ne punaiseen kuoreen ja kiikuttaa postiin. Jes.
:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti