perjantai 23. kesäkuuta 2017

Toscana sukat

No niin, jotain valamistaki pitkästä aikaa. Tai no on nämä jo ollu muutaman viikon valamiit, mutta ku ei koppeo kirjaamaan ylös.


 Helmikuussa päätin korkata Varpaista varteen kirjan ja kokkeilla kuttoo kahet kerralla.
Mulla oli upouudet Zingin pyöröt hommattuna tätä tarkotusta varten. Noh, nuo puikot osottautu loppujen lopuksi aikas kehnoiksi. Liitoskohta tökkii pahemman kerran ja sukkien käressä onkin jälki tosi epätasasta kun vaihtelin käsialaa tiukasta löysään kokeillen kuinka sais puikot huilaamaan. Silti sinnittelin työn loppuun asti noilla puikoilla. Ehkäpä en toisia sukkia nuilla puikoilla tee. Mulla on Zingin puikkopaketti irtopäillä ja ne on toiminu hyvin. Niissä vaan ei oo näin pieniä puikkokokoja.


Mullahan oli kaks kerrää Fabelia ja työn edetessä hoksasin, että kappasta vaan kun värithän osuu justiisa eikä melekeen kohilleen vaikka en tällänny ollenkaa. Kiskoin vaan päät esiin kerien uumenista ja rupesin sutkuttammaan.

Nooh,  kun sain sukat valmiiksi niin epäilykseni osottautu oikeaksi... Ne ei sopinu jalakaan! Niin, ettäkö enkö sovittanu välillä? No sovitinhan minä ja tiukka oli van jalakaan meni, mutta sitte ku varren sai täyteen mittaan ja oikein pääteltyä ni ei niitä sitte enää saanu sopimaan. Ehkä ne ois menny ku oikein elukan raivolla ois repiny van tulin siihen tulokseen, että eikä ku uuestaan. Ja minua kyllä oli varotettu! Kirjassa lukkoo tarkalleen ottaen näen: "Huomaa, että mallineule vetää kasaan ja varresta tulee napakka."

Niinpä sitte purin varret kokonaan, lisäilin silimukoita ja tein uuelleen. Elikkä lapa on tehty pienen koon mukaan ja varret ison koon silimukka määrillä. Nyt soppii.
Noh, tässä kun nyt tuli usseempi kuukausi näitä jauhettua ja välillä tuli pitkääki taukoa niin tämä tosi heleppo kuvio painu sitten hippusen unholaan ja tuolla jäi yks kerros kuviosta pois noin parin sentin matkalta. Tämähän tarkottaa käytännössä sitä, että nuo kummut tuli matalemmat siitä kohti. Se on justiin tuo vaaleamman vihreä osuus tuolla varren yläosassa. Noo, vae se luottaa!

Ohje Toscana kirjasta Varpaista varteen
Puikot 2,25mm pyöröt
Lanka Fabel (69g)


Kyllä mullon niin vähille jääny nyt käsityöt, että ei aikoihin! Minun on pitäny siivota kaikki langat mahollisimman jemmaan ja huomata, että mullei oo tarpeeksi piilopaikkoja langoille. 
En oo ehtiny istumaan kutimien kanssa enkä voi jättää työtä sohvalle. Mullei oo ennää tukikohtaa joka ois varustettu kaikella tarpeellisella kun kaikki pitää piilottaa tai nostaa mahollisimman ylös. Kun sitten muka istahan tekemään jotain niin on pompattava lähespä heti ylös... Miksi? Nuo tuon takia:


Siinä nakottaa se vuosia haaveilemani otus, koira. Muutti meille pääsiäisenä eikä sen jälkeen oo tarttenu tehä muuta ku luututa lattioita ja ravata pihalla. 
Se on suomenlapinkoira tyttö nimeltänsä Iitu. Lempinimiä Iitu ei koske, Ei pure, Irti, Iitu alas, Rauhotu jne.
Se täytti just 4 kk ja nuo korvat on jo pystyyn nousseet toisin ku tuossa kuvassa.
Näin minäkin pääsen liittymään mahollisesti tähän vihatut/rakastetut käsityöläiset porukkaan jos innostun räpsimään töistäni kuvia elukkamallin kera. Jes.

2 kommenttia:

 1. Aaaaaaw <3 Onnea Iitusta!
  Muistan elävästi yli 10 vuoden takaa, kun silloinen pentu varmaan kuvitteli olevansa nimeltään Ei P#!/?#e. On se jo lakannut järsimästä asioita, täytti just 11 vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritän hokea itelleni, että kyllä se tuosta rauhottuu kun jaksaa pari vuotta ootella... Huoh. Välillä tuntuu, että karisee ne viimesetki hermon rippeet ja miettii, että olikohan tämä nyt kovin viisas ratkasu. Mutta sitten kun se nukkuu ni onhan se ihana :D

   Poista