lauantai 19. marraskuuta 2016

Pinkit pikku tennarit


Pieniä varpaita on tupsahellu/tupsahtaa maailmaan tuttavani lähipiiriin ja hän halusi heille pienet tennarit lahjoittaa. Kaksi vauvelia syntyi jo syksyllä, mutta en ennättäny siihen hättään tennareita tehdä jotenka tehtiin diili, että jouluksi pitää valmista tulla. Niinpä sain tekoaikaa reilusti eikä muka ressiä eikä paniikkia. 
Minä en töihin palattua ole juuri viittiny tilauksia vastaan ottaa kun en ehi omiakaan köytöksiä tehä saatika tilauksia jotka pitäis sitten vieläpä saaha pian valmiiksi, ettei tilaaja hermostuisi odottelemaan. Ressie ressin perrään. Sitä yritän vältellä. Van ainahan sitä ressin itellesä virittellöö vaikkei aihetta oiskaa ja aikaahi on tehä... 

Noh, kahet oli jo kasausta ja nauhoja vaille valmiina kun tuli pyyntö, että ehtiskö vielä yhet... No ehtii tietenki ja siinä niitä nyt on.


Nämä on tehty samalla ohjeella kuin aikasemmatki tekemäni vauvan tennarit. Sukkien silmukkamäärät on vähemmän koska näissä lanka on paksumpaa eli laitoin 42 silmukkaa. 
Varressa tein 1o, 1n joustinta 20 krs, taitoin kaksinkerroin ja neuloin yhteen reunasilmukat poimien.
Sitten tuli 8 krsta oikein paitsi "läpän" kohilla eessä on edelleen joustinta. Luulen, ettei siihen olis kyllä tarvinnu joustinta enää tehdä.
Kantalappusen korkeus tuli 12 krsta + vielä nurja kerros, että pääsee oikealle puolelle kavennusket tekemään. 
Kantapohjan jälkeen tein 22 krsta jonka jälkeen tuli kärkikavennukset. Nauhakavennus ja kavennukset joka kiekalla loppuun asti.

Hei ja muuten, ovelasti olen ujuttanu kuviin uuden pinnan saaneen askartelupöytäni :) Päällystin sen nimittäin D-C-Fixillä tässä vastikkään. Tuli hiano! Niin uppee että teippasin ikivanahan kärsineen näkösen telekkaritasonki samasella muovilla, tummempana harmaana vaan. Siitäki tuli hiano!
Poikalapseltani kehuja kalastellessa hää tuumi vaan, että ois se entinenki luottanu. Ei hää sitä tassoo kato ko telekkaria... Pah, teinit...


Lanka Nalle
Puikot ja koukku 2,5 mm

2 kommenttia: