torstai 27. helmikuuta 2014

Jämiähän ei jätetä

Minäpäs liityin eräänä heikkona "en ajattele mitään" -hetkenä (joita on usein) käsityökerhoon. Sieltä tulikin aikas piankin kolme kerää Ragg Soft -lankaa. Nyt kun paljon on näkynyt jämälankasukkia ja itsekkin semmoiset haaveilen väsääväni vielä jonain päivänä niin juolahti mieleen tekaista näistä kolmesta kerästä jämälangattomat sukat.


Hommahan oli siis aloitettava kärjestä magic loop tekniikkaa käytellen ja puikoiksi valikoitui 3,5mm  80cm pyöröt. Ensimmäistä kertaa läksin kokeilemaan tämmöistä kantapäätä. Ohjeen löysin Ullasta. Himppusen vaati pään rapsuttelua kantapään osuus ennen kuin meikäläisenki nupissa välähti, että mitenkä päin ne kavennukset tulee tehdä. 

Vartta läksin tikuttelemaan ilman mitään suunnitelmia. Hiukan joustinta nilkkaan ja sileällä neuleella jatkettiin, muutama nurja kierros huvikseen matkan varrelle.

Tänneppä saakka piisasi kaksi kerää narua. 

Varren loppuosaan väkräsin valepalmikkoa vaikkakaan eihän se tuosta kirjavasta langasta kovinkaan hyvin näy, mutta onpahan seki nyt testattu ja opeteltu.

Loppuihan se lanka lopultaki. Jämää jäi sitten semmoiset 40cm ja kun senki pätkän annoin tytön viedä ja kääriä ranteeseensa koruksi ni eihän mulla jämiä sitten jäänytkään :) Tehtävä suoritettu ja sukista tuli hirmuusen kivat, minusta ainaski.


2 kommenttia: