tiistai 14. tammikuuta 2014

Joulukalenterisukat

Teinhän se minäkin ne joulukalenterijämälankaräsymattopeppipitkätossusukat. Valmistuivat kyllä vasta tämän vuoden puolella kun jäin pikkasen aikataulusta jälkeen joulukutomisteni kanssa. Mutta hauskaa oli näitä tehdä ja opin uusia juttuja. Kiitos Missä neuloimme kerran... -blogin Neulistille ja Vyyhdille tästä hauskasta kalenterista. :)

Tulihan niistä niin eripariset, että ovat melkein samaa paria. Että sattuikin minun värit menemään noin, toinen tumma ja toinen vaalea.
Minä käytin paksumpaa lankaa kun mun lankavarastossa on 7-veikan vahvuisissa langoissa se suurin värivalikoima. Enimmäkseen näihin tulikin 7-veikkaa. Mutta sitten sukkien tarina jos jotaki sattuis kiinnostamaan...

1. päivän raita on kännykän kuoren väri ja minun luurini on siis valkoinen.
2. päivänä sipaistiin harmaan lompakkoni värinen raita.
3. päivänä sai valita minkä värin halusi ja minä otin jämänöttöspussukastani raitalangan josta tuli tuollainen pinkki raita.
4. päivänä sutkuteltiin käsilaukun väriä, minun on tylsä musta.
5. päivän väri oli pyyhe. Minulla oli käytössä melkeinpä terran värinen pyyhe.
6. päivänä piti keksiä etunimen eka kirjaimella alkava väri... no en minä muuta keksiny kuin kulta ja keltainen ja koska kultaa ei ollut niin keltaista sitten.
7. päivän pähkäilynä oli, mitä jätskiä tekis mieli just nyt. Ömm, silmissä vilisi laku ja suklaa. Noh kun sattui silmiin sitten jämänöttönen ruskeaharmaata raitalankaa niin siinähän sitä oli sitten molempaa.
8. päivänä tiirailtiin maton väriä. Kappas, edellis päivän raitalanka käy  tähänkin. Meillä lojuu lattioilla ruskean ja harmaan sävyisiä mattoja.
9. päivänä tiirattiin ekan vastaantulijan paidan väri. Mua tepsutteli vastaan keskimmäiseni jolla oli pinkki yöppäripaita päällänsä.
10. päivänä, mitä söit ensimmäiseksi. Suuhuni olin laittanut d-vitamiinipillerin siihen mennessä kahvin lisäksi jotenka valkoisen raidan sutaisin sukkaan
11. päivänä piti yrittää löytää kulkuvälineen väri lankasekamelskasta. Eipä oikein sitä shampanjan sävyä ollut joten tuolla beigellä mennään.
12. päivän värinä sohvan väri joka meillä on ruskea
13. päivänä pipon väri, minulla taas se tylsä musta
14. päivänä silmieni väri joka on semmonen joku siniharmaa
15. päivänä suosikkihedelmä tai -vihannes. No mieleen tuli vain vihreät omput.
16. päivän värinä oli talon seinien väri. Meidän tupa on verhoiltu punaruskeilla tiilillä.
17. päivänä lemppari univormu. Oisko se sitten pollari. Tummaa sinistä siis.
18. päivänä piti väri tempaista haaveiden matkakohteen lipusta. Roomassa olisi haave miehen kans pyörähtää jotenka punaista raitaa pukkaa.
19. päivänä heräsin aamulla vihreistä lakanoista.
20. päivänä piti astiaston väri sutkutella. Meillä on tuon univormun värinen astiasto suurimmaksi osaksi enkä halunnut samaa väriä peräkkäin laittaa joten valitsin turkoosin kun muutama senkin värinen lautanen löytyy
21. päivänä sai ystävä, työkaveri tai perheenjäsen valita värin. Pistin esikoiseni asialle ja hän kävi lankakätköistä kaivamassa minulle tuommoista luumun väristä Jussi-lankaa.
22. päivänä tiirailtiin omia sukkia ja jaloissani oli silloin vaaleanharmaat villasukat. Niistä sukista jääneellä jämälangalla sutkuttelin näihinkin sukkiin raidan.
23. päivänä katseltiin se lähin kirja ja siitä kansien väri. Villit silmukat, sukkia löytyi ekana ja siitäpä väri luonnonvalkoinen.
24. ja viimeinen päivä. Lankavaraston hallitsevin väri. No öööö... Koska olen laiska enkä jaksanut alkaa enempiä laskeskelemaan ja miettimään niin tempaisin ensimmäisen lankalaatikon ja siinä sattui olemaan eniten sinistä, jotenka sitä sitte.

Sen pituiset ne.


2 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä niin ihanat! Oisin itselle nämä kaapannu, mutta eihän meidän himo vikrittäjä raaskinu luopua näistä!

    VastaaPoista